Nu de 23 Dingen Deel Dag achter ons ligt, is het tijd om samen te vatten en te wijzen naar blogposts, foto’s en wat dies meer zij. Ik dacht dat ik het al een keer zei, maar ik geloof dat iedereen die er was een geweldige dag heeft beleefd. Daarbij aangetekend, dat als je zelf dat gevoel hebt, je vaak denkt dat anderen het ook wel zo ervaren :-)

Wat ons, wat mij betreft komt er in 2012 weer zo’n dag. Het smaakt naar meer!

Promotievideo
Allereerst is er onderstaande promo, gemaakt door Jan de Waal, op Twitter bekend als @digibieb. Sfeerimpressies van de dag en meteen een oproep om er in 2012 (weer) bij te zijn. Mooi werk, Jan!

Twitterwall, stellingen en oudere tweets
Dan werd er natuurlijk ontzettend veel getwitterd in en buiten de zaal. Er werd heel goed gebruik gemaakt van de hashtag #23ddd en dat zorgde ervoor dat we heel goed gebruik konden maken van een twitterwall. Deze toont – afhankelijk van je schermresolutie – de laatste x-aantal tweets. We gebruikten het als mogelijkheid om vragen te stellen aan de sprekers. Voorlopig blijft de twitterwall in tact en kun je er de berichten lezen die nog steeds worden geplaatst op Twitter.

Tweets die verder in de tijd teruggaan, kun je vinden via Twitter Search. Het is onbekend hoelang die oude updates bewaard blijven, dus op een bepaald moment zal de link niet veel of helemaal niets meer opleveren.

De op het laatste moment (kort na de pauze) geïmproviseerde actie om het publiek een stelling te laten indienen ter afsluiting van de dag, bleek een gouden greep. De winnende stelling “Zolang bibliotheken niet op kwaliteit worden beoordeeld, maar op aantal uitleningen en bezoekers, is web 3.0 een farce” bleek genoeg punten op te leveren voor discussie. Helaas te weinig tijd om er langer op door te gaan, maar we gaan deze en andere stellingen verplaatsten naar de Bibliotheek 2.0 community, waar ze beter  op hun plek zijn.

Presentaties
Als je de presentaties van de sprekers nog eens op je gemak wilt bekijken, dan kun je ze vinden in het Programma.

Foto’s
De door Jan de Waal gemaakte opnames EN enkele screenshots van de livestream uitzending, staan in de set 23ddd op mijn persoonlijke Flickr. Voel je vrij om ze te hergebruiken of om reacties en notes toe te voegen.

Livestream
We kregen vanuit Nederland en Vlaanderen vele positieve reacties over de uitstekende beeld- en geluidskwaliteit van de livestream. Wie niet fysiek aanwezig kon zijn in Amsterdam, kon zo toch een goede impressie krijgen van wat er zich daar nu afspeelde. In de loop van de volgende week komen de afzonderlijke presentaties hier online. Houdt de hashtag #23ddd in de gaten, want ik meld dat als het zover is. Of volg mij via @robcoers op Twitter.

Verslagen en blogpostst
Ik doe een poging, vul alsjeblieft aan als je nog meer tegenkomt!